Mindfulness: hype of helpend?

zondag 18 mei 2014 | aanvang 20:00 uur | toegang gratis

De laatste jaren is er duidelijk sprake van een hype rond mindfulness. De aandachtstraining die gebaseerd is op boeddhistische meditatieprincipes wordt aangeboden van instellingen voor Geestelijke Gezondheidszorg tot welnesscentra. Het aantal wetenschappelijke artikelen stijgt explosief, maar ook in populaire weekbladen wordt regelmatig over mindfulness geschreven. Is mindfulness werkelijk helpend en zo ja, wat is de verklaring voor de werkzaamheid? En hoe zit het met de verbinding met het boeddhisme?

A mindful stateOntdek het zelf tijdens de Leeuwendaallezing ‘Mindfulness: hype of helpend?’ Naast een korte theoretische introductie, kunt u een aantal mindfulness-oefeningen aan den lijve ervaren. Ook zal er aandacht zijn voor de spirituele achtergrond van mindfulness en een mogelijke verbinding met de christelijke traditie. Na de pauze is er alle gelegenheid voor het stellen van vragen en om ‘mindful’ met elkaar in gesprek te gaan.

Spreker:
Bastiaan Visser

Bastiaan Visser is werkzaam binnen de GGz als GZ-psycholoog en cognitief-gedragstherapeut ®. Hij is geregistreerd mindfulness trainer en heeft een christelijke variant ontwikkeld van de 8-weekse mindfulnesstraining.