To eat or not to eat

zondag 3 juni 2018 | aanvang 20:00 uur | toegang gratis

Je wilt gezond leven en gezonde voeding hoort daarbij. Maar dat is nog niet zo makkelijk, gezond eten. In de media duiken telkens weer nieuwe en soms zelfs tegenstrijdige berichten op over wat je vooral elke dag wél moet eten en wat je beter kunt laten staan. Dat maakt kiezen niet makkelijker. Kun je bijvoorbeeld nog wel een glas melk drinken? Of hoe weet je nu wat echt volkorenbrood is en wat niet en moet je eigenlijk nog wel gluten eten? En dat glaasje versgeperste jus… Moet dat ook al in de ban? En moet je echt kiezen voor superfoods voor een goede gezondheid?

Herkent u deze dilemma’s? Wordt u ook wel eens moedeloos van de berichtgeving over voeding? Dan is deze Leeuwendaallezing absoluut een aanrader! Tijdens de lezing worden u praktische tips gegeven over hoe te komen tot een gezond voedingspatroon en heeft u de gelegenheid de spreker vragen te stellen die bij u leven met betrekking tot voeding.

Spreker:
Esther van Ruijven

esther

Als levensmiddelentechnoloog was Esther jarenlang in verschillende levensmiddelenfabrieken verantwoordelijk voor recepten, etiketten en voor de verschillende productieprocessen en heeft ze diverse kwaliteitssystemen opgezet. Door deze ervaring heeft ze goed zicht gekregen op hoe onze voeding wordt gemaakt.
Na een studie voeding en diëtetiek is Esther sinds 2012 werkzaam bij Voedingsadviesbureau VIE, waar zij zich heeft gespecialiseerd in voedselovergevoeligheid, coeliakie, prikkelbare darm en kinderdiëtetiek. Hierdoor heeft zij nieuwe inzichten gekregen in het huidige voedselaanbod en wat gezonde keuzes zijn.