Artificial Intelligence: vriend of vijand?

zondag 30 september 2018 | aanvang 20:00 uur | toegang gratis
Let op! Afwijkende locatie: Moriakerk (LifeCC), Laan te Blotinghe 2B Rijswijk

450425633-cropped

Kunstmatige intelligentie (KI) neemt steeds meer beslissingen uit handen van mensen. Vaak kunnen slimme computersystemen snellere en meer accurate beslissingen nemen dan mensen. Betekent dit dat we geen mensen meer nodig hebben? En leidt deze ontwikkeling tot alleen goede uitkomsten? In deze lezing zal spreker Roy de Kleijn een korte inleiding geven in de kunstmatige intelligentie, en uitleggen waar de sterke en zwakke punten liggen van moderne KI-algoritmen.

Spreker:
Roy de Kleijn

Dr. Roy de Kleijn is universitair docent aan Universiteit Leiden, en doet onderzoek naar evolutionaire robotica: zelflerende en zelforganiserende systemen. Website: roydekleijn.nl