Sekswerk ten tijde van Corona

zondag 13 december 2020 | aanvang 20:00 uur | Spreker: Hans Borghuis
Locatie: Leeuwendaalkerk (de lezing is hier online te kijken) | toegang gratis

In Nederland werken naar schatting zo’n 20.000 tot 30.000 mensen (voornamelijk vrouwen) in de prostitutie. Stichting De Haven is er voor deze moeders, dochters en zussen in de seksindustrie. Ze helpen bij geldzaken, huisvesting, vragen rond gezondheid en bij het vinden van ander werk wanneer ze dat willen. Veel vrouwen hebben niet zelf gekozen voor het werk in de prostitutie. Soms gedwongen door pooiers, soms door familie en heel vaak gedwongen door omstandigheden zoals armoede.

In deze lezing vertelt spreker Hans Borghuis hun verhalen. Over de moeilijkheden waar sekswerkers dagelijks mee te kampen hebben en over het stigma wat op deze groep rust. Een stigma waardoor veel sekswerkers niet om hulp durven te vragen. Hans zal u tijdens de lezing meer vertellen over deze ingewikkelde thematiek.

In de afgelopen weken hebben de prostitutiestraten en seksclub opnieuw hun deuren moeten sluiten vanwege het corona-virus. Voor sekswerkers is dat vaak heel dubbel. Vrouwen zijn opgelucht dat ze door de sluiting niet meer noodgedwongen moeten werken en minder risico lopen om ziek te worden door corona. Aan de andere kant hebben ze geen inkomen meer en komen daardoor in grote problemen.

Bent u geïnteresseerd? De lezing is op 13 december om 20.00 uur. Live meekijken, vragen stellen en met elkaar in gesprek kan via de volgende link: Live Kijken.

Spreker: Hans Borghuis
Hans Borghuis werkt als spreker en relatiemanager voor Stichting De Haven.