Gezonde voeding voor kinderen

Als je kinderen krijgt, heb je goede voornemens over hoe je ze wilt opvoeden. Wat betreft hun eetgewoonten; je wilt ze groente en fruit leren eten en zo lang mogelijk wachten met zoetigheid.  Dat is al moeilijk zat, want wat is nu gezond voor een kind. Alle kindermerken schreeuwen om het hardst dat hun met appelsap gezoete koekjes of drankjes met toegevoegde vitamines noodzakelijk zijn om goed te kunnen opgroeien. 

Nog vaker blijkt je kind niet dezelfde voornemens te hebben als jij. Al je goede wil ten spijt, uiteindelijk staat er toch een boterham Nutella voor hun neus, want dan eten ze tenminste. En gefrustreerd vraag je je af hoe jullie op dat punt zijn aangekomen. Geen zorgen, je bent niet te enige. 

Digitaal
Bent u geïnteresseerd? De lezing wordt gestreamed via Microsoft Teams op zondag 25 april om 20.00 uur. Om de lezing te volgen is geen speciale software nodig en vooraf aanmelden is niet nodig. U kunt om 20.00 uur direct deelnemen via de volgende link: https://bit.ly/39WENSr. Er is ruime tijd om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Spreker: Esther van Ruijven
Tijdens de Leeuwendaallezing geeft kinderdi├źtist Esther van Ruijven van Voedingsadviesbureau VIE antwoord op de vragen wat nu gezonde keuzes zijn. En hoe je de Nutella weer kan afwisselen met ander beleg op brood en je toch weer kunt laten proeven van de groente bij de warme maaltijd.