Techniek, vloek of zegen?

donderdag 6 oktober 2022 | aanvang 20:00 uur | Spreker: Maaike Harmsen
Locatie: Oude Kerk (Herenstraat 62b, Rijswijk) | toegang gratis

We zijn in het dagelijks leven afhankelijk van veel technische apparaten, ze maken ons leven een stuk gemakkelijker en we kunnen niet meer zonder. Tegelijkertijd roept de technische vooruitgang ook wel vragen op. Via sociale media worden we soms zonder het te weten beïnvloed door buitenlandse ‘bots’. Dit kan zelfs ons stemgedrag beïnvloeden. En door de oorlog in Oekraïne is dat angst voor kernwapens toegenomen.
Dat roept de vraag op: “Is techniek een vloek of een zegen?”

Spreker: Maaike Harmsen

Maaike Harmsen is op donderdag 6 oktober onze spreker. Zij is auteur en woonachtig in Rijswijk, maar groeide op in een ander deel van de wereld, zonder moderne technieken. Maaike roept op om God dankbaar te zijn voor techniek. Maar de techniek kent ook zijn valkuilen. Het ligt niet aan de uitvindingen zelf, maar aan de manier waarop wij er mee omgaan, betoogt Harmsen. Op deze avond is er ruim tijd voor gesprek met de spreker & voor het onderlinge gesprek.

Deze avond wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Rijswijk en de Leeuwendaalkerk.
Van harte welkom op donderdagavond 6 oktober om 20:00 in de Oude Kerk (Herenstraat 62b), Rijswijk.